Tutorial – petrecere cu capsuni

Tema căpșunilor este una simpatică și perfectă pentru zilele de primăvară.

Am ales să fac un tutorial, pentru un kit de bază pentru petrecere, poate fi adaptat și pentru un botez. Kitul conține:

  • Ghirlandă cu numele copilului
  • Coifuri de petrecere
  • Căpșuni pentru paie de băut
  • Etichete pentru sticlele de limonadă
  • Elemente decorative pentru înfipt în prăjituri
  • Căpșuni din carton pentru umplut cu bomboane

petrecere capsuni

Baner cu numele copilului

Materiale: cartoane colorate roșu, verde, alb, galben (eu am folosit 200gr/mp), șabloane printate, foarfecă, lipici, pistol lipit, nasturi colorați asortați, bandă adezivă din hârtie japoneză, panglică subțire. Opțional pentru a-ți ușura munca, poți folosi perforatoare cu model.

materiale petrecere capsuniÎncepe prin a decupa din carton alb părțile ghirlandei, găurește în partea de sus, în fiecare colț. Apoi decupează literele, din carton roșu. Printează numele cu un font ușor de decupat și folosește-l ca template. Lipește câte o literă pe fiecare parte din ghirlandă.

banner party capsuniLipește în partea de sus o bucată de bandă adezivă colorată, asortată. Apoi folosește o panglică subțire pentru a înșira literele în ordine. Cu ajutorul unui perforator am decupat o floare albă, cu care am înfrumusețat ghirlanda.

Pentru căpșunele din capete, am decupat după template cartonul roșu și cel verde, iar cu un marker negru am desenat punctele.

capsuni diy2 capsuni diy1

 

Coifuri de petrecere. Am decupat după template coifuri din fiecare cele trei culori, apoi le-am înfrumusețat cu flori, căpșuni, nasturi. Poți folosi elastic subțire sau panglică colorată pentru prindere.

coifuri petrecere capsuni

Căpșuni pentru paiele de plastic – după același model decupați căpșuni, iar după ce îi lipești codița, crestează cu cutterul doua linii pentru a putea introduce paiul.

paie bauturi

Etichete pentru sticle. Am folosit cartoane albe, tăiate de 5 cm lățime și lungime cât să cuprindă sticla, și să rămână loc de lipit. Peste cartonul alb am lipit o fâșie de bandă adezivă cu buline, pentru diversitate poți folosi căpșuni decupate, nasturi sau cu un marker roșu poți scrie numele copilului.

etichete sticle

Elemente decorative pentru prăjituri

Eu am folosit scobitori sau bețe de frigărui pentru a lipi căpșunele decupate ca mai sus, numai ca la dimensiuni mai mici. Pentru rozete am folosit un ștanțator cu model, dar te poți descurca și fără el, decupând doar un cerc simplu roșu și în interiorul lui, un altul mai mic alb.

topper

Căpșuni din carton

Aceste mici căpșunele pot fi umplute cu bomboane sau mici jucării și oferite copiilor ca mulțumire, la plecare. Pentru a le confecționa trebuie să tai cartonul roșu după template, să îndoi pe marginile punctate și să găurești în partea de sus. Din cartonul verde se decupează codița. Cu ajutorul unei panglici subțire se unesc părțile superioare, se introduce și codița, și se face nod pentru a ține totul strâns. Bomboanele se introduc înainte de a prinde panglică.

capsuni cadou

accesorii petrecere capsuni3

După ce am montat totul, a arătat cam așa.

Camera 360 petrecere capsuni 2Și după ce pozele a fost gata, au dat năvală pofticioșii :)

pofticiosii  Sper că ți-a fost util tutorialul, și îți va da curaj să încerci și tu. Dacă nu te descurci, da-mi un semn și te ajut la petrecerea ta cu căpșuni.

Template-urile de care am povestit în articol.

Lasa un comentariu